Sterilisatie varkentjes Babe en Spikey

Babe was elke paar weken 'berig'. Haar hormonen sloegen dan op hol en ze werd telkens een dag flink chagrijnig en beet zelfs naar mensen.
Daarom is ze gesteriliseerd (gecastreerd in feite). Hoe dit in zijn werk gaat ziet u hieronder.

Het varken wordt d.m.v. een injectie onder de eerste narcose gebracht. Ze krijgt vast pijnstilling toegediend. Als ze 'slaapt' wordt haar buik geschoren en gewassen en gedesinfecteerd met alcohol. Ze wordt op haar rug op de operatietafel gelegd en de pootjes worden vastgemaakt. We zorgen dat ze stabiel en zo comfortabel mogelijk op tafel ligt. Ze krijgt via een kapje over de snuit zuurstof en gasnarcose toegediend. Ook ligt ze tijdens de operatie aan een infuus.

 

Als ze stabiel onder narcose op tafel ligt beginnen de dierenartsen met opereren. Er moet door verschillende lagen van de buikwand 'gesneden' worden voordat de eileiders en baarmoeder worden bereikt in de buikholte. De eierstokken en soms de baarmoeder worden verwijderd. De geopende lagen worden weer gesloten door middel van hechtingen.

 

Als de operatie afgerond is, wordt Babe weer losgekoppeld van de gasnarcose en bewaking. Ook het infuus wordt weer losgekoppeld. Ze kan weer rustig wakker worden.

Alles is prima verlopen en Babe is weer helemaal opgeknapt! Ze loopt weer lekker tussen de andere varkentjes.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.