Over ons

Over ons

Geschiedenis van de praktijk

Sinds december 1995 is het diergeneeskundig centrum West-Overijssel gevestigd aan de Europa-allee 2 te Kampen. Daarvoor is er ongeveer 18 jaar praktijk gedaan in de Wortmanstraat te Kampen en de Burgemeester van Engelenweg te IJsselmuiden. Al vanaf begin 50-er jaren is deze praktijk een samenwerkingsverband van dierenartsen. Deze heeft zich uitgebreid van twee tot vijf in 1995. Daarna zijn we steeds meer diersoortgericht gaan werken. Dit hield tevens in dat er meer dierenartsen in dienst kwamen.

Verandering van naam

Op 1 januari 2013 zijn wij veranderd van naam: van DGC West-Overijssel in DGC de nieuwe HANZE. Hiermee willen we aangeven dat we aan een nieuwe start staan. Binnen de landbouwhuisdierenpraktijk zijn wij samengegaan met de runder afdeling uit Hattem en is René Baltussen bij ons gekomen. Onze klanten bevinden zich dus niet meer alleen in West-Overijssel, maar het gebied breidt zich uit rondom Hattem (ook een Hanzestad). Daarnaast zien wij onze klandizie groeien in de polder (“het nieuwe land”). Vandaar de naam “de nieuwe HANZE” . Ook in het gezelschapsdierenteam hebben wij nogal wat veranderingen meegemaakt en staan wij sinds 2012/2013 weer met een enthousiast team in deze praktijk. Al met al; reden voor een nieuwe naam!

Visie

Sinds de beslissing om meer diersoortgericht te gaan werken, zijn alle werkzaamheden (inclusief de werkzaamheden tijdens de diensten) volledig gescheiden en zijn er dus aparte dierenartsen voor de gezelschapsdieren en de runderen. Door het in dienst nemen van jonge en ambitieuze mensen hebben we een zeer divers en gemotiveerd team gecreëerd, waarin een hoge standaard van de gezondheidszorg centraal staat. Op dit moment werken we met 5 dierenartsen in de landbouwhuisdierensector, 3 dierenartsen in de gezelschapsdierensector, 6 para-veterinairen en een praktijkmanager.

Huidige situatie Landbouwhuisdieren

Onze dierenartsen zijn gecertificeerd en geborgd. Ook voor cursussen en begeleidingen voor veehouders kunt u bij ons terecht. Daarnaast zit Frank Oort in de “DAP Adviesraad” van de Gezondheidsdienst voor Dieren en begeleidt hij dierenartsen in het traject om gecertificeerd te worden voor het uitvoeren van de “Koekompas”.

Huidige situatie Gezelschapsdieren

Onze praktijk biedt, naast de eerstelijns werkzaamheden en diagnostiek, meerdere tweedelijns zorg mogelijkheden. Daarnaast beschikken wij over ultramoderne apparatuur, zoals digitale röntgen en echoapparatuur.

Bekijk een krantenartikel over DGC De Nieuwe Hanze

Vragen? Vul onderstaand formulier in

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgcdenieuwehanze.nl