Assistentes

 • Esther Doorn

  Ik ben Esther Doorn, binnen dit gezellige team ben ik para-veterinair (assistente). Sinds mijn 16e ben ik, via een stage periode tijdens mijn opleiding, gestart in deze praktijk. Na het examen met goed gevolg te hebben afgerond kon ik hier blijven om als dierenartsassistente te werken.Vanwaar de interesse om dierenartsassistente te worden? Ik ben opgegroeid op het platteland omdat mijn vader melkveehouder was. Op mijn 11e jaar ben ik begonnen met paardrijden. Mijn ouders waren erg enthousiast en zijn hierdoor een paardenhouderij begonnen. Met al deze dieren kom je natuurlijk in aanraking met de dierenarts. Na een stage op de middelbare school was ik helemaal verkocht aan dit vak. Ik vind het echt geweldig om dieren op medisch gebied te kunnen helpen in een veterinaire kliniek. Daarnaast is het contact met mensen ook van grote waarde voor dit leuke beroep.
  Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, kinderen en labrador in Kampen, waar we heel veel plezier aan beleven!!

 • Karla Kamphuis

  Ik ben Karla Kamphuis en ik werk als paraveterinair bij DGC De nieuwe Hanze. Ik woon in Zwolle en heb zelf één huisdier, een rode kater genaamd Louis. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf en heb altijd al diverse huisdieren gehad, dus de liefde voor dieren zat er al vroeg in. Na het afronden van de Havo besloot ik er mijn beroep van te maken en heb ik de opleiding dierverzorging en veterinaire ondersteuning gedaan in Barneveld.
  Na deze opleiding heb ik een aantal jaren in een groot dierenpension gewerkt, daarna in een dierenkliniek voor gezelschapsdieren en sinds december 2008 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Naast de dagelijkse werkzaamheden aan balie, telefoon en in de operatiekamer houd ik mij bezig met gebitscontroles en -behandeling bij hond en kat. Het werken met mensen en dieren bevalt me prima. Elke dag in de praktijk is anders dus het blijft verrassend, bovendien ben je in dit vak nooit uitgeleerd, en dat maakt het des te leuker!

 • Kim Vos

  Mijn naam is Kim en ik ben afgestudeerd als paraveterinair te Barneveld, daarnaast heb ik ook nog de opleiding dierverzorging gedaan. Ik woon samen met mijn vriend en dochter in Dronten. Naast mijn werk als assistente heb ik nog verschillende hobby’s, zoals wandelen met onze hond. Wij hebben ook nog andere huisdieren die ik met veel liefde verzorg. Ik werk met veel plezier bij het Diergeneeskundig Centrum. Het werk als assistente is erg breed. Je hebt natuurlijk met zowel eigenaren als dieren te maken, dat houdt het werk wel interessant en uitdagend. Naast mijn vaste werkzaamheden aan de balie, telefoon of de verzorging van de dieren ben ik druk bezig met het begeleiden van dieren met het afvallen. Hierbij probeer ik zowel baasje als dier enthousiast te krijgen, zodat de hond of kat een mooi streefgewicht bereikt. Verder begeleid ik ook met veel plezier alle stagiaires op de praktijk.

 • Anique Masséus

  Ik ben Anique Masséus. Sinds 2005 werk ik als Paraveterinair bij deze praktijk. Ik heb mijn opleiding Dierverzorging en Paraveterinair gevolgd op AOC de Groene Welle. Ook heb het trimdiploma behaald bij het Huisdier Kennis Instituut. Ik woon samen met mijn man Ronald en kinderen Maud en Pim in Zwolle. Met z’n allen zorgen we voor onze Border Terriër Inari en ons hangoorkonijn Dinges. Ik kan ik erg genieten van: lekker eten, borrelen, wandelen in het bos of langs zee, alle seizoenen van het jaar, feestjes, mijn gezin en natuurlijk mijn werk. Het werken met eigenaar en dier vind ik ontzettend leuk en doe ik elke dag met veel plezier. Binnen deze praktijk kunt u mij treffen aan de telefoon, bij de balie, in de O.K of in één van de spreekkamers. Hopelijk tot snel!

 • Laura Tijssen-Uitman

  Mijn naam is Laura en sinds november 2008 ben ik werkzaam als paraveterinair bij het Diergeneeskundig Centrum. Al mijn hele leven ben ik gek met dieren, daarom ben ik de HBO opleiding diermanagement in Leeuwarden gaan volgen. Na afgestudeerd te zijn, bleek het erg moeilijk hier een baan in te vinden. Vervolgens heb ik de verkorte opleiding tot paraveterinair gedaan. Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt heb ik mijn plekje gevonden bij het DGC.Op mijn 13e werd ik met het “paardenvirus” besmet. En daar houd ik me nu nog steeds veel mee bezig. Bijna elke dag ben ik bij mijn paard Amber te vinden. Thuis heb ik ook nog huisdieren, vier konijnen, twee kippen en twee honden.

 • Diane Vedder

  Mijn naam is Diane Vedder en ik ben sinds februari 1991 in dienst van het Diergeneeskundig Centrum. Na een bijna afgeronde opleiding fysiotherapie zocht ik in die tijd werk en kwam de functie van dierenartsassistente vrij in de toenmalige praktijk in IJsselmuiden. Na enige aarzeling of dit wel wat  voor mij zou zijn heb ik toch maar de stap gewaagd en uiteindelijk bleek het de juiste keuze. Mijn functie daar bestond met name uit medicijnen afgeven aan veehouders, telefoon beantwoorden en administratie.De gezelschapsdieren waren destijds in IJsselmuiden nog niet zo nadrukkelijk aanwezig, dit veranderde uiteraard enorm toen ik in onze nieuwe locatie aan de Europa-Allee kwam te werken. Maar al doende leert men….Op dit moment werk ik nog steeds met veel plezier in het DGC en heeft mijn functie zich uitgebreid met o.a. enkele managamenttaken.Mijn hobby’s zijn: muziek (zowel actief als passief), (gezelschaps)spelletjes en op vakantie gaan (Spanje, vooral de cultuur en de taal).

 • Sandra Huitema

  Mijn naam is Sandra Huitema. Ik ben nieuwsgierig  en leergierig als het om dieren gaat. Ik praat voor 2 met enthousiasme voor 3. Mijn grote droom was om te leren voor dierenartsassistente en deze droom heb ik waar gemaakt in Zwolle op AOC de Groene Welle. In juli 2017 heb ik mijn diploma gehaald. Tijdens mijn opleiding heb ik ook diverse cursussen gevolgd op het gebied van honden trainen. In mijn 3e leerjaar heb ik stagegelopen bij DGC de nieuwe Hanze. Sinds juli 2017 ben ik hier werkzaam als vakantiehulp en invalmedewerker. Ik heb het erg naar mijn zin bij deze praktijk. U kunt mij tegenkomen in de spreekkamer of O.K., of aan de balie en telefoon. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om samen met mijn vriendinnen iets te ondernemen.

 • Elke Hendriks

  Ik ben Elke Hendriks. In 2016 ben ik afgestudeerd als paraveterinair. Daarna heb ik een jaar in Engeland gewoond. Sinds november 2017 woon ik weer in Kampen en ben ik met veel plezier werkzaam bij DGC de nieuwe Hanze. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond, een landseer genaamd Finn. Verder heb ik thuis een kat en twee konijnen. Mijn hobbies zijn volleybal en computergames. In de praktijk werk ik voornamelijk op de afdeling Landbouwhuisdieren. Ik hoop u in de toekomst met raad en daad te mogen bijstaan in onze praktijk.

 • Monique

  Mijn naam is Monique. Samen met mijn 3 kinderen woon ik in Swifterbant. We hebben 2 labradors en 1 konijn.

  Ik heb de opleiding paraveterinair gedaan in Barneveld. De stages heb ik hier op de praktijk gedaan (destijds DGC West-Overijssel). Sinds mijn opleiding heb ik meerdere keren collega’s vervangen als ze bijvoorbeeld op verlof waren. Nu ben ik weer terug bij DGC de Nieuwe Hanze sinds de zomer van 2018. Tussentijds ben ik werkzaam geweest in de binnenvaart, en heb ik een trimsalon gerund.

  Ik zie ernaar uit om u en uw huisdier van dienst te zijn op de praktijk. Hopelijk tot snel!