Aandacht voor senior huisdieren

Aandacht voor senior huisdieren

Wist u dat katten en honden vanaf gemiddeld 8 jaar oud meer risico lopen op gezondheidsproblemen?

Dat uw kat of hond ouder wordt, is aan de buitenkant vaak niet te zien. Maar ondertussen kunnen er wel gezondheidsproblemen spelen.

Wist u dat…

 • 1 op de 3 katten ouder dan 12 jaar chronische nierziekte heeft? Verschijnselen hiervan worden pas zichtbaar als driekwart van de nierfunctie verloren is.
 • 20% van de honden ouder dan 1 jaar en maar liefst 90% van de katten ouder dan 12 jaar gewrichtsproblemen heeft?

Hoe herkent u veroudering?

Uiterlijk verandert er meestal weinig, behalve dat de vachtconditie wat slechter kan worden en de vacht van honden wat grijzer kan worden. Wel kunt u verandering in gedrag merken:

 • De kat of hond is minder actief en slaapt meer.
 • Het gezichtsvermogen, gehoor en de reuk kunnen achteruit gaan.
 • Katten kunnen wat aanhankelijker worden.

Waarom is een Seniorencheck zinvol?

 • We kunnen vroegtijdig eventuele (onzichtbare) aandoeningen opsporen en behandelen.

  Zo kan de levensduur van uw huisdier worden verlengd en de kwaliteit van leven verhoogd.

 • Door de gewoontes en het gedrag van uw huisdier te bespreken, kunnen wij veel te weten komen over zijn gezondheid. Ook kijken we uw oudere huisdier helemaal na en we doen een urine check. De bevindingen en adviezen krijgt u mee in een dagboekje. Het doel is dat uw huisdier zo gezond en vitaal mogelijk senior kan zijn.
 • Naarmate een dier ouder wordt krijgt het ook een andere voedingsbehoefte.
 • Een speciale voeding voor het oudere huisdier kan helpen beschermen tegen ouderdomsverschijnselen. Daarnaast ondersteunt het de urinewegen, spijsvertering en gewrichten en helpt het om een optimaal lichaamsgewicht te behouden.

Onze praktijk streeft er naar om uw oudere huisdier optimale zorg te verlenen. In de maanden oktober, november en december is er extra aandacht voor alle senior huisdieren. Kom nu langs voor een GRATIS Seniorencheck*. U kunt ons bellen of mailen voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. Bovendien ontvangt u 50% korting op de 1e zak voeding voor de oudere hond of kat.

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgcdenieuwehanze.nl